SÓL SPOŻYWCZA
Parametry fizykochemiczne produktu (wartości gwarantowane):
Wygląd: drobnokrystaliczny (1).
Barwa: biała (1).
Zapach: bez obcego zapachu (1).
Smak: słony, bez obcego posmaku (1).
Zanieczyszczenia mechaniczne: brak (1).
Chlorek sodu NaCl (%): ≥ 99,0 w przeliczeniu na bezwodną masę (1).
Substancje nierozpuszczalne w H2O (%): ≤ 0,05 (1).
Zawartość wody w temperaturze 105oC (%): ≤ 0,5 (1).
pH 1% roztworu: 5 – 8 (1).
Substancja przeciwzbrylająca K4[Fe(CN)6]; E536 (mg/kg): brak.
Parametry fizykochemiczne produktu (wartości typowe):
Wygląd: drobnokrystaliczny (1).
Barwa: biała (1).
Zapach: bez obcego zapachu (1).
Smak: słony, bez obcego posmaku (1).
Zanieczyszczenia mechaniczne: brak (1).
Chlorek sodu NaCl (%): 99,4 – 99,7 w przeliczeniu na bezwodną masę (1).
Substancje nierozpuszczalne w H2O (%): 0,002 – 0,01 (1).
Zawartość wody w temperaturze 105oC (%): 0,06 – 0,15 (1).
pH 1% roztworu: 6,0 – 7,2 (1).
Substancja przeciwzbrylająca K4[Fe(CN)6]; E536 (mg/kg): brak.
Wymagania zgodne z:
(1) Polską Normą PN–C–84081–2:1998 Sól (chlorek Sodu). Sól spożywcza.
(2) Codex Alimentarius – CODEX/STAN 193–1995.
SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU SALVITA:
Sól potasowa znakomicie zastępuje sól kuchenną. Pozwala zachować smak potraw i trwałość produktów spożywczych. Sól SALVITA charakteryzuje się czystym słonym smakiem o intensywności równej tradycyjnej soli, a także trwałością i dobrą rozpuszczalnością.
Składniki soli SALVITA:
sól warzona – NaCl – 75%
chlorek potasu – KCl – 25%
Opakowania:
opakowanie woreczki PE 0,5kg(Paczka 20szt-10 kg)
opakowanie solniczka 0,25kg(Karton 20szt-5 kg)
opakowanie solniczka 0,5kg (Karton 18szt-9 kg)
Wszystkie rodzaje opakowań dopuszczone są do kontaktu z żywnością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
SÓL WARZONA SPOŻYWCZA JODOWANA
Sól warzona spożywcza jodowana wyprodukowana jest z solanki, roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej i wzbogacona jodanem potasu.
Sól spożywcza przeznaczona jest do spożycia i przemysłu spożywczego
Nazwa chemiczna: Sodu chlorek.
Synonimy nazwy: Sól kuchenna.
Wzór chemiczny: NaCl.
M asa cząsteczkowa:58,44.
Nr CAS: 7647–14–5.
Nr EC: 231–598–3.
Godziny otwarcia:
Pon.-Pt 6:00 - 14:00
ul. Szkolna 4a
48-130 Nasiedle
mail: biuro@gabisol.pl
tel. 77 485 10 05
+48/601050924 +48/607555248
ZAKŁAD PRODUKCJI SOLI SPECJALNYCH "PRODUKT - SOL" SP. Z O.O. WIELICZKA
"ZAKŁAD ODSALANIA DĘBIEŃSKO" SP. Z O.O.
Produkt:
nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego,
nie zawiera substancji powodujących alergie lub reakcje nietolerancji,
nie jest modyfikowany genetycznie,
nie jest poddawany promieniowaniu jonizującemu.
Opakowania:
opakowanie foliowe PE 25 kg, 50 kg.
opakowanie PP typu big–bag 1000 kg.
opakowanie woreczki PE 1kg (Paleta EUR-980 kg)
opakowanie solniczka 0,25kg(Karton 20 szt-5 kg)
Wszystkie rodzaje opakowań dopuszczone są do kontaktu z żywnością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Produkt:
nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego,
nie zawiera substancji powodujących alergie lub reakcje nietolerancji,
nie jest modyfikowany genetycznie,
nie jest poddawany promieniowaniu jonizującemu.
Opakowania:
opakowanie foliowe PE 25 kg, 50 kg.
opakowanie PP typu big–bag 1000 kg.
Wszystkie rodzaje opakowań dopuszczone są do kontaktu z żywnością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Nazwa chemiczna: Sodu chlorek.
Synonimy nazwy: Sól kuchenna.
Wzór chemiczny: NaCl.
M asa cząsteczkowa:58,44.
Nr CAS: 7647–14–5.
Nr EC: 231–598–3.
SÓL WARZONA SPOŻYWCZA
Sól warzona spożywcza wyprodukowana jest z solanki, roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej.
Bez substancji przeciwzbrylającej,wysokojakościowy, atestowany produkt przeznaczony dla odbiorców z branży spożywczej.
Sól to jest chyba jeden z najbardziej popularnych dodatków do żywności na świecie. Poprawia przede wszystkim smak oraz teksturę potrawy.Wydobywa również ich naturalny aromat. Od lat jest stosowana jako główny środek konserwujący.
Warto wiedzieć, że sól warzona, produkowana jest z naturalnej solanki wypływającej ze złóż, które powstały przed dwudziestoma milionami lat.Tak bogate w mikroelementy źródło jest gwarancją wysokiej jakości smaku soli i jej walorów odżywczych.
"Śmiech jest jak sól, życie bez niego nie smakuje".
Karol Bunsch
Godziny otwarcia:
Pon.-Pt 6:00 - 14:00
ul. Szkolna 4a
48-130 Nasiedle
mail: biuro@gabisol.pl
tel. 77 485 10 05
+48/601050924
+48/607555248
ZAKŁAD PRODUKCJI SOLI SPECJALNYCH " PRODUKT - SÓL" SP. Z O.O. WIELICZKA
"ZAKŁAD ODSALANIA DĘBIEŃSKO" SP. Z O.O.